SlovenskyEnglish

Viete, kde majú najväčšiu šubleru na Slovensku?

pridané: 08.03.2018

Viete, kde majú najväčšiu šubleru na Slovensku?

Na Považí, v Považskej Teplej. Naši študenti tam boli a videli ju. Okrem nej sa dozvedeli aj kopec noviniek. Prečítajte si správu z tejto návštevy:

„Exkurzia dopadla výborne. Bola rozdelená na dve časti. Teoretická prednáška predajnej spoločnosti bola jednoduché zoznamovanie sa s produktmi, ktoré firma ponúka na špeciálne sústruženie, erozívne rezanie kovov a erozívne hĺbenie. Pani Hrušková z firmy Kvantum sa nám celý čas intenzívne venovala a za to jej patrí úprimná vďaka.

V druhej časti sme navštívili strojársku firmu jej manžela a u neho sme mali krátku teoretickú prípravu v zasadačke o efektivite a produktivite výroby niektorých výrobkov. Prakticky nám vysvetlil, ako niekedy stačí zmeniť pohľad na spôsob výroby a produkcia sa niekoľkonásobne zvýši. Potom sme mali návštevu výroby v ich strojárskej dielni. Prešli sme postupne celý výrobný proces. Druháci už mnohým veciam rozumeli, ale prváci  nevedeli veľmi o čom sa hovorilo. Považujem ale za dôležité, aby spoznali niektoré odborné pojmy a v apríli u nás vo firme sa s nimi potom reálne stretnú. Nakoniec sa chalani aj trošku uvoľnili a zapózovali sme v závere spoločného fotografovania. Tradične  na takýchto cestách sme exkurziu ukončili spoločným obedom s hostiteľmi. Veľká vďaka patrí im a našej firme, že sme sa mohli ísť učiť  aj k našim dodávateľom.“

Spísal:  Pavel Greš.